<div style="display:inline;"> <img height="1" width="1" style="border-style:none;" alt="" src="//googleads.g.doubleclick.net/pagead/viewthroughconversion/996308144/?value=0&amp;guid=ON&amp;script=0">

Findexbloggen

9 sleipe triks for å gi nettbutikken din mer oppmerksomhet

Posted by Asle Skarpengland on 25.sep.2014 19:20:00

Find me on:

 

sleipetriksMer salg begynner gjerne med mer oppmerksomhet. Å skille seg ut er slett ikke enkelt. På nettet er det et bikkjeslagsmål om oppmerksomhet. Men så fort du er bevisst på at nettbutikken din må skille seg ut, begynner du å tenke i helt andre spor enn du er vant til.

Begynn gjerne med våre ni tips!

1. Start en bloggnetbutikk_bilder_blogg

Høres det kjedelig ut? Javisst høres det kjedelig ut! Det synes konkurrentene dine også. De fleste orker ikke tanken på å sette opp og å skrive en blogg, og ender opp med å tilby de samme varene til de samme prisene som alle andre på markedet, uten å skille seg ut. En blogg får deg til å skille deg ut.

Bedrifter som blogger, har i gjennomsnitt 55% flere besøk enn de som ikke gjør det. Flere besøk betyr flere henvendelser. Og flere henvendelser betyr flere kunder.

En blogg er en kanal der du i ro og fred kan kommunisere med kundene dine og fansen din. At du ikke er spesielt flink til å skrive eller ikke har tid, er ingen unnskyldning: Betal noen for å blogge for deg! Tenk kvalitet fremfor kvantitet, og skriv blogginnlegg som gir verdi for din neste kunde. Et godt blogginnlegg fungerer som en magnet på nye og eksisterende kunder, og trafikken kommer både fra søkemotorer, lenker fra andre blogger og sosiale medier!

netbutikk_bilder_like

2. Flytt inn på sosiale medier, og knytt det hele sammen

Gjør det enkelt for fansen å "Like" deg! Sosiale medier gjør det enkelt å holde kontakten med potensielle og nåværende kunder. Du skriver først nyheter på bloggen og bruker deretter et bilde og en kort tekst for å sende trafikken fra sosiale medier til bloggen.

Er du redd for at det blir litt av en jobb? Skaff deg gratisprogrammet Hootsuite.com. Dette er nemlig et program som gjør det mulig å poste samme budskap på både Facebook, Twitter og Google Plus -- samtidig.

netbutikk_bilder_produkter3. Få brukerene til å teste varene dine

Mange av kundene dine har sine egne nettsteder, de også. Her kommuniserer kundene dine med sin omgangskrets. Det er gjerne disse kundene som er de største entusiastene, og disse skal du knytte tettere til deg! 

4. Lag et partnerprogramnetbutikk_bilder_profil

Mange av kundene dine har sine egne nettsteder, de også. Her kommuniserer kundene dine med sin omgangskrets. Det er gjerne disse kundene som er de største entusiastene, og disse skal du knytte tettere til deg!

Nå skal du lansere nettbutikkens partnerprogram, designe noen fine bannere og ta kontakt med hver eneste av dine "proffeste" kunder. Tilby dem en sum for å reklamere klart og tydelig for deg -- eller enda bedre: Tilby dem en cut av hvert salg. Dette krever at et eksternt affiliatenettverk sporer salgene for deg.

netbutikk_bilder_klovn

5. Vær litt gøyal: Arrangèr en konkurranse

Hva så? Foreslår vi at du plutselig skal være internetts nye klovn? Hensikten med konkurranser er først og fremst å samle inn e-postadresser, og da tenker jeg at vi snakker samme språk igjen. Det er ingenting som er så effektivt som e-postmarkedsføring.

netbutikk_bilder_sovepose6. Tilby deg å blogge for andre nettsteder

Tenk på hvem som er i målgruppen din. Hvor finner du målgruppen din på nettet? Henvend deg til disse nettstedene og tilby deg å skrive korte og nyttige blogginnlegg. Alle elsker funfacts i listeform,

Selger du soveposer? Kanskje Speider'n er interessert i artikkelen "7 fakta du ikke visste om soveposer"?

7. Bing Adsnetbutikk_bilder_search

I denne listen nevner jeg ikke Google Søk. Jeg går ut ifra at du allerede utnytter Google, både organisk og betalt søk. Du kan tjene penger på begge.

På Google er det et bikkjeslagsmål om oppmerksomheten, noe som gjenspeiles i klikkprisen. I enkelte bransjer må du regne med å betale 25 kroner pr klikk.

Ganske mange bruker Windows 8. Hver gang noen søker i Windows 8, skjer søket på Microsofts søkemotor Bing. Her er prisene helt annerledes!

8. Facebook Retargetingnetbutikk_bilder_retargeting

Finn fram e-postadressene til kundene dine og last dem opp til Facebook. Deretter kan du lage annonser på Facebook som bare kundene dine får se!

Dette er utrolig kostnadseffektivt, og her får du fort pengene dine igjen.

 

9. Google Shoppingnetbutikk_bilder_googleshopping

Google Shopping er for deg som selger standardvarer. Ikke for deg som selger tjenester eller skreddersydde varer.

Google Shopping viser varen med varenavn, bilde og pris -- og lenker rett til produktsiden i nettbutikken din. Enhver nettbutikk bør ha installert Google Shopping!

...og til slutt -- et bonustriks:

10. Skaff deg et skikkelig netbutikk_bilder_maile-postprogram

Hva, bruker du Microsoft Outlook eller Gmail til å sende ut reklame-e-post? Det er det verste jeg har hørt! Mesteparten av alt du sender ut, går garantert i spamfilteret. Du skal anskaffe deg et skikkelig program for e-post-utsendelse.

Har du lyst til å vite mer om epostmarkedsføring? Du kan laste ned noen viktige fakta om emnet, og det er helt gratis. Klikk på knappen under og last ned ned nå!

Klikk her for å laste ned vår guide

Kontakt oss

 

Topics: Oppmerksomhet, nettbutikk